Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Schelpen choker

De choker is een sieraad dat je kunt vergelijken met een ketting. Het grote verschil is echter dat de choker vaak strakker rondom de hals zit. Een choker wordt ook wel een halsband genoemd. In de jaren ‘90 was de choker erg populair. Inmiddels is het sieraad weer terug van weggeweest. Ook veel bekendheden zijn al met een choker gespot. Ben jij ook zo’n liefhebber van deze trend? Dan is de schelpen choker een echte aanrader! Ook schelpen sieraden zijn op het moment namelijk helemaal hot!

Waarom juist schelpen zo aantrekkelijk zijn?

Schelpdieren bestaan al miljoenen jaren. Opvallend is dat schelpen al die tijd bijna dezelfde vorm hebben behouden. Schelpen hebben door de jaren heen ook veel verschillende functies en betekenissen gehad voor de mens. Tegenwoordig staat de schelp vooral symbool voor liefde en vruchtbaarheid. Daarnaast associëren de meeste mensen de schelpen ook met de zomer, de zee en het strand. De schelpen choker is dan ook een prachtig zomers accessoire.

De schelp heeft in diverse stromingen een bepaalde betekenis. Zo staat de schelp in het hindoeïsme symbool voor de god Vishnoe. In het verleden stond de schelp onder christenen symbool voor pelgrims. Ook is de schelp in de geschiedenis verscheidene keren als betaalmiddel gebruikt.

Schelpen zijn trending

Sieraden met schelpen lijken ieder jaar steeds populairder te worden! Vooral in de zomermaanden dragen veel mensen sieraden met schelpen erin verwerkt. Wellicht dat jij je nog herinnert hoe je vroeger schelpen verzamelde op het strand. Van jongs af aan associëren we schelpen met het strand en met de zomer. Een schelpen ketting zal dan ook al snel mooie herinneringen oproepen. Bovendien ziet de schelpjes ketting of choker er ook gewoon ontzettend leuk uit.

De schelpen choker combineren met andere accessoires

Een schelpen choker is op zichzelf al een prachtig sieraad, maar nóg leuker is om het sieraad te matchen met andere accessoires. Combineer de schelpen choker bijvoorbeeld met een schelpen armbandje, zodat iedereen ziet dat je goed over je outfit hebt nagedacht! Ga je een dag naar het strand, dan zijn schelpen enkelbandjes een prachtig accessoire. Bij Juwelia zijn we groot fan van schelpen sieraden. In ons assortiment vind je dan ook diverse sieraden met schelpjes.