Welke halsketting past bij jou?

Niet iedereen heeft dezelfde smaakt en dat is fantastisch. Want als we allemaal die ene ketting leuk vinden, is er nooit ruimte om een eigen style te creëren en nieuwe dingen te ontdekken toch? Ook in de stijlen van een halsketting zijn verschillende mogelijkheden. Deze mogelijkheden leggen we graag aan je uit.

Choker

De kortste halsketting die er is, is de choker. Deze ketting sluit nauw rond de nek en zie je vaak boven elk kledingstuk uit. Het maakt niet uit of je een lage of juist hoge uitsnede in jouw shirt of jurkje hebt zitten, een choker zie je gelijk zitten. Vaak zijn deze modellen tussen de 35 en 40 centimeter lang, zodat ze hoog rond de hals zitten maar niet verstikkend werken.

Juwelia heeft verschillende chokers. Draag jij liever de zomer mee met een schelpen choker of toch liever een zilveren kettinkje? Onze collectie chokers vind je hier.

Princess

Deze soort ketting valt net in het kuiltje tussen jouw sleutelbenen in. Dit zijn de korte kettinkjes die je vaak ziet met een klein bedeltje eraan. Deze zijn tussen de 40 en 45 centimeter lang. De beste shirtjes die je hierbij kan dragen, zijn shirtjes die niet tot de nek toe lopen maar vaak iets lager. Bijvoorbeeld een shirtje met een V-hals of een shirt met knoopjes.

In onze webshop zijn een aantal princess-modellen te vinden zoals deze lippen-ketting met een bedeltje met strass steentjes, of deze ketting in het roze goud met een kroontje die prachtig ligt.

Matinee

De Matinee is de meest voorkomende lengte van een halsketting. De lengte ligt over het algemeen tussen de 50 tot zelfs 60 centimeter en valt daarmee vaak net op de borst. Deze halsketting zie je het meeste terug komen in het dagelijks leven, maar ook voor speciale gelegenheden zie je deze soort ketting veel terug. 

Mooie voorbeelden zijn bijvoorbeeld deze zilveren ketting met zilveren steentjes of een van onze bestsellers: de swarovski hartjes.

Opera

Met een Opera halsketting valt de ketting vaak tot over de borsten valt. Met een lengte van 80 tot 90 centimeter kan je deze ketting ook zelfs vaker om de hals worden geslagen. Zo wordt de ketting korter en ontstaat er een combinatie.
Een andere naam voor deze soort ketting is ook wel de ‘Rope’. Dit omdat Rope-kettingen meer dan eenmaal rond de hals kunnen.

Bij Juwelia hebben wij Opera kettingen in de vorm van een Zirkonia bloem of een zwarte roos ingelegd met zilveren steentjes. 

Een combinatie van deze soorten

Mocht je een ketting zoeken die meerdere soorten bevat, kan Juwelia ook zeker helpen. Zo hebben wij bijvoorbeeld deze schelp ketting met 3 lagen waarbij het Princess model wordt gecombineerd met de Matinee en een tussenmaat daarvan. Of deze schelpen ketting met 2 lagen, als combinatie van de choker met de Princess. 

Liever geen schelpen? Dan hebben wij nog deze Maan & Ster ketting met 2 lagen. Of deze vintage ketting met een druppel. 3 lagen is ook mogelijk, met deze ketting die afgebeeld staat bij dit blogbericht. Zo heb jij altijd de perfecte maten bij je en rond jouw hals!