Layering: Hoe combineer je verschillende kettingen?

Een grote trend van dit moment is een ear party, waarbij je een aantal leuke oorbellen bij elkaar hangt om een groot festijn van pracht en praal te creëren in jouw oor. Maar niet alleen met oorbellen kan je combineren, ook kettingen kunnen vaak samen gedragen worden.

Niet elke ketting heeft dezelfde lengte. Zo hebben we al eens een artikel geschreven waarin we een aantal verschillende lengtes uitlichten. Deze lengtes kunnen helpen als je wil gaan ‘bouwen’ met kettingen. Een Choker, een Princess en een Matinee of Opera en jouw halskettingen hangen er top bij!

 

  1. De eerste laag
  2. De tweede laag
  3. De derde laag
  4. Alles in één!

 

De eerste laag

De eerste halsketting is vaak een subtiel klein kettinkje. Dit kettinkje hangt hoog, zoiets als een choker. Met deze eerste halsketting is de basis. Heb je liever geen choker omdat dit te strak zit? Dan is een een kettinkje die iets lager hangt, natuurlijk ook altijd een goede start. Zorg ervoor dat de kleur van jouw halsketting past bij de rest van jouw sieraden om een nog beter geheel te vormen van jouw sieradenset!

 

De tweede laag

De tweede halsketting is de ketting die gaat opvallen. Vaak wordt het oog als eerste naar deze middelste halsketting getrokken. Het is dus goed mogelijk om hier een kettinkje voor te kiezen met een bedel, zoals een van deze kettingen. Zorg er wel voor dat deze tweede laag qua kleur goed past bij de eerste laag. Dan zorg je er sowieso voor dat alles goed bij elkaar staat!

 

De derde laag

Nu komt de derde laag van jouw layering. Deze derde laag moet lager hangen dan de tweede laag, vaak op borsthoogte. Deze kan natuurlijk een bedel of middenstuk bevatten, maar zorg ervoor dat deze goed past bij de tweede laag. Zeker als je een opvallend kettinkje hebt gekozen als tweede laag, is het belangrijk dat deze derde laag niet gelijk de aandacht trekt. Klinkt lastig, maar wij weten zeker dat jij dit kan!

Alles in één!

Heb jij geen idee welke kettinkjes je kan layeren? Of wil je eigenlijk gemakkelijk een ketting omhangen en gelijk dit effect in één keer hebben? Wij helpen je graag verder. Zo hebben wij bijvoorbeeld deze layer-ketting met twee lagen, of deze prachtige ketting met drie lagen. Zo ben jij gelijk klaar, weet je zeker dat elke halsketting bij elkaar past en steel jij sowieso de show!

 

Zo, dat is een hele uitleg om jouw hals nog beter uit te laten komen en te versieren met de mooiste halskettingen. Ga jij combineren of hou je het liever bij één ketting per keer? Neem vooral een kijkje in onze collectie om meer kettingen naar jouw smaak te vinden! Laat het ons online weten met de tag #juwelia!